Луфтханза готви обезщетения до 50 хил. евро заради катастрофата

16076
Луфтханза готви обезщетения до 50 хил. евро заради катастрофата
Снимка: Gettyimages.com

Германската авиокомпания „Луфтханза“ ще изплаща на роднините на загиналите до 50 хил. евро обезщетение за пасажер, пише германското издание Der Tagesspiegel.

„Луфтханза“ ще изплати до 50 хил. евро на пасажер за покриването на неотложни разходи“, съобщи представител на „Джърмънуингс“.

Любиц търсил помощ 2 седмици преди инцидента

Вторият пилот на разбилия се самолет във френските Алпи Андреас Любиц е потърсил медицинска помощ в Университетската клиника в Дюселд...

Размерът на обезщетението, което компанията ще изплаща на близките на загиналите, се превръща постепенно в разгорещен дебат. Крайните суми ще бъдат калкулирани едва след като стане ясно до каква степен „Луфтханза“ ще поеме вината за катастрофата.

Спасителите, работещи на мястото на катастрофата на немския А 320 във Френските Алпи, до момента не са открили нито едно цяло тяло.

До момента са открити около 600 части от тела. Във Франция пристигнаха родственици на загиналите в катастрофата, за да предадат на следствието лични вещи на пасажерите, от които могат да се извлече ДНК за опознаване на частите от тела.

Междувременно, излизат нови и нови доказателства, че втория пилот Андреас Лубиц не е трябвало да бъде допускан да управлява самолет. В архивите на лятната школа на "Луфтханза" е открита лекарска забележка: "На курсиста е необходим особен и постоянен медицински контрол".

Съобщено бе и че Лубиц е прекъснал обучението си за 1,5 г, за да се лекува от депресия в психиатрична клиника в Дюселдорф. Малко по-късно обаче от клиниката отрекоха при тях да е лежал пациент с подобно име.

По-рано стана ясно, че някои от роднините на загиналите испанци ще заведат съдебно дело срещу авиационния гигант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа