МВФ: На Гърция й трябват още 2 години

7448
МВФ: На Гърция й трябват още 2 години

Генералният директор на МВФ Кристин Лагард заяви, че е необходимо да се даде на Гърция допълнителен срок от две години, до 2016 ., за да намалее дефицита на страната, съобразно с изискванията на международните кредитори от "тройката", предаде БГНЕС.

"Необходим е допълнителен срок от две години /за Гърция/, за да изпълни оздравителната програма за своите публични финанси", чрез която трябва общественият дефицит да стане 2.1% от БВП през 2014 г. срещу 7.3%, предвиждани тази година, заяви Лагард на пресконференция в Токио.

МВФ вече е заявявал, че има добри аргументи за това да се даде на Атина повече време, но това е първият случай, в който Лагард така ясно споменава срок от две години, за което настоява и гръцкото правителство.

Испания се надява, че негативните прогнози на МВФ няма да се сбъднат

Испанският премиер Мариано Рахой коментира прогнозите на МВФ за икономиката на Испания, които предполагат спад на БВП от 1,3% през 2013...

„Вместо да бъде зареждана силно, с оглед на обстоятелствата и факта, че много държави по същото време преминават през същата политика за намаляване на дефицита, понякога е по-добре да има повече време. Това е което искахме за Португалия, това искахме за Испания и това сега искаме за Гърция. Често съм казвала, че още две години са нужни на страната за реално посрещане на програмата за фискално консолидиране”, каза тя пред журналисти.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com