Македонската ДС уволни жена с българско гражданство за участие в събор за Илинден

19444
Македонската ДС уволни жена с българско гражданство за участие в събор за Илинден

Македонските власти са отговорили на организирания от Българския културен клуб в Скопие събор за Илинденското-Преображенското въстание в Смилево с полицейски заплахи и уволнение от работа, предаде БЛИЦ.
Виолета Младенова, дългогодишна служителка на държавната фирма "Струмишки слив" с 29-годишен трудов стаж и съпруга на председателя на Българския културен клуб в Скопие Лазар Младенов, от днес вече е без работа под претекст за съкращение на персонала на фирма в ликвидация. Повод за уволнението и участието и в събор в Смилево, където около 400 граждани и общински съветници от всички краища на Македония и България честват годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, съобщиха от БККС.

Дни след събора Лазар Младенов е имал среща с шефа на струмишката държавна сигурност, на която последният е оплюл патриотичната българска инициатива и заплашва семейството му заради пробългарската им дейност.

Последва уволнението на Виолета. То отбелязва края на няколкогодишния психически тормоз над Младенова заради българското й гражданство и самоопределение и особено заради активната обществена дейност на нейния съпруг като председател на Българския културен клуб в Скопие.

-----------
Снимка: Виктор Канзуров

"Дневник": Управляващите и опозицията започнаха битка за Охрид

Двете основни партии в Македония – опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) и управляващата ВМРО-ДПМНЕ започна...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com