Македонските българи предлагат федерация между Македония и България

99087
Македонските българи предлагат федерация между Македония и България

Вестник на македонските българи иска федерация между Македония и България, коментира македонската телевизия Канал 5. Според телевизията в текст, публикуван в интернет изданието „Охридска България”, се призовава двете страни да влязат в нов държавен съюз, в който доминираща позиция би имала България.

Планът на автора на текста бил да се реализирала мечтата за Санстефанска България и с това изцяло да се унищожи македонската идентичност.

Македонският "Дневник": Българската тенджера завира преди избори

Макар да е планирано парламентарните избори в България да се състоят в края на първата половина от 2013 г., напрегнатата реторика на...

Вестникът дал и конкретен план за създаването на федерацията. Според автора увеличената раждаемост на албанците застрашава Македония и вместо албанска федерация, трябва да се създаде федерация с България. В нея Струга и Кичево биха останали албански, а Скопие трябва да бъде двунационален.

Съюз между Македония и Сърбия, според „Охридска България”, не е възможен, тъй като с отделянето на Санджак двете страни няма да имат обща граница.

В новата федерация Македония би запазила своите институции в областта на отбраната, външната политика и икономиката, а суверенитетът ще бъде ръцете на централната власт в София, посочва телевизията.

Редактор: Десислава Ушатова

"Утрински весник": Ах, тези наши съседи

„Всички нещо искат от Македония. С интензитета на исканията, които пристигат през последните дни, не би се справила и легендарнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com