Малайзийският самолет е свален от украински военни и САЩ знаят това, твърди журналист

36271
Малайзийският самолет е свален от украински военни и САЩ знаят това, твърди журналист
Снимка: Gettyimages

Щатите знаят, че малайзийският самолет е бил свален над Украйна от армията на страната, а не от сепаратистите. Това твърди независимият разследващ журналист Робърт Пери, предаде БГНЕС.

"Информацията, която аз получих от източник, снабдявал ме с коректна информация при подобни случаи в миналото, е, че американското разузнаване разполага с подробни сателитни снимки за ракетната батарея, която вероятно е възпроизвела съдбоносния изстрел. Тази батария обаче се оказва, че е била под контрола на украинските правителствени войски, твърди Робърт Пери в consortiumnews.com.

"Източникът ми каза, че анализаторите от ЦРУ все още не били изключили възможността батареята да е на бунтовниците от Източна Украйна, които имат подобни униформи. Официалната оценка обаче била, че става дума за украински войници. Имало е също и предположение, че тези войници са били недисциплинирани и вероятно пияни, тъй като на снимките се виждали предмети, приличащи на бирени бутилки, които били разпилени около мястото", пише журналистът.

Робърт Пери е носител на престижната награда "Джордж Полк". Той става много популярен с разследванията си за агенция Асошиейтед Прес и сп. "Нюзуик" по аферата "Иран контри", както и за американската операция срещу никарагуанските партизани през 1985 г., свързана с незаконния трафик на кокаин в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка