Масова стрелба в САЩ, 12 души са простреляни

7637
Масова стрелба в САЩ, 12 души са простреляни

Най-малко дванадесет души са били простреляни по време на масова стрелба на парада по повод Деня на майката в американския град Ню Орлиънс, съобщи агенция Ройтерс. Най-младият пострадал на изненадващата атака е на 10 години според местен жител, предаде RT.Полицията потвърди, че броят на ранените е 12 души, които са били приети в местната болница, съобщава още БЛИЦ.

Един от приетите в болничното заведение е пострадал, докато е бягал в опит да се предпази от изстрелите. Няма потвърдени смъртни случаи, но според предварителна информация четирима от ранените са в критично състояние.

"Изстрелите започнаха изведнъж и всички започнаха да бягат, следващото нещо, което чух, че 10-15 души са били простреляни", заяви свидетел пред местната медиа WDSU.

Над 300 души са присъствали на фестивала в северната част на града, когато са били чути изстрелите. Инцидентът се е случил в около 2 часа местно време.

Полицията смята, че за стрелбата са отговорни трима души, които са избягали от местопроизшествието. Служителите на реда обикалят от врата на врата с надеждата да попаднат на следи на поне един от тях.

Подобно на ситуацията след атентата на маратона в Бостън полицията призова присъстващите да споделят снимки и видео от парада, които биха помогнали за разследването.

Въоръжен държи три деца в къща в Ню Джърси

Въоръжен мъж се барикадира с 3 деца в къща в Ню Джърси в петък следобед, съобщи Си Ен Ен. Полицията е в преговори с него. Хората от съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com