Меркел се възмути от статистика на ЕЦБ

4923
Меркел се възмути от статистика на ЕЦБ

Федералният канцлер Ангела Меркел се възмути от данните на Европейската централна банка за благосъстоянието на немците. Според нея те са занижени и статистиката не отчита някои аспекти, предаде БГНЕС.

Меркел е убедена, че германците са много по-богати, отколкото се сочи в изследването. Посочените от банката данни не отговарят на действителността, каза тя пред "Билд".

Меркел смята, че само на пръв поглед гражданите на страни като Испания, Кипър или Гърция изглеждат по-богати. В действителност към подобни данни трябва да се подхожда доста предпазливо, съветва канцлерката.

Изследването е взело предвид, че южните европейци имат по-големи собствени домове или апартаменти, но не е отчело размера на пенсиите. В Германия съществува ефективна държавна и частна система на пенсионно осигуряване.

Освен това, много германци имат домове в чужбина, което също не е взето предвид. По тази причина германците са се оказали по-бедни, отколкото жителите на останалите страни, разясни Меркел.

Според изследването, направено по поръчка на ЕЦБ, собствеността на средностатистическия немец е 51 400 евро, на австриеца - 76 400. В същото време средният жител на Кипър, който току-що беше спасен от банкрут, притежава богатство на стойност 266 900 евро. В Италия този показател е 173 500 евро, а в Испания – 182 700 евро.

Меркел обвинява минималната работна заплата за безработицата

Германският канцлер Ангела Меркел, която се застъпва за минимална заплата, договаряна за всеки отделен бранш, отново се изказа твърдо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com