Мистерията около смъртта на Арафат остава

4001
Мистерията около смъртта на Арафат остава

Разследващи теорията за възможно отравяне на Ясер Арафат помолиха да отидат в Рамала, където е погребан легендарният палестински лидер, съобщи вдовицата му Суха Арафат, предаде БГНЕС.

Адвокат на Суха Арафат, съобщи че френските разследващи биха могли да вземат проби. Тя призова още Арабската лига и палестинската власт да спрат "инициативите си" около мистерията обграждаща смъртта на Ясер Арафат, за да улеснят работата на френското следствие, съобщи АФП.

Съдебно разследване за убийство във връзка със смъртта на Ясер Арафат през 2004 г. започна в края на август във Франция.

Вдовицата на Арафат заведе иск срещу неизвестен извършител за убийство на 31 юли. Той почина на 11 ноември 2004 г. във френска военна болница.

Искът беше заведен след откриването на полоний, силно отровно радиоактивно вещество, в личните вещи на бившия палестински лидер. То отново изведе на преден план тезата за отравяне.

Палестинските ръководители и близките на Ясер Арафат са убедени, че той е починал вследствие на отравяне. Радиофизичният институт в Лозана съобщи по-рано, че смята да изследва тленните останки на Ясер Арафат, след като има разрешение от вдовицата му, за да провери за евентуални следи от полоний.

Редактор: Яна Баярова

Във Франция започна разследване за убийство на Арафат

Съдебно разследване за убийство във връзка със смъртта на Ясер Арафат през 2004 г. започна днес във Франция пред прокуратурата в Нант...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com