Назначиха нов финансов министър на Бразилия

13342
Назначиха нов финансов министър на Бразилия

Президентът Дилма Русеф назначи Жоаким Леви за министър на финансите на Бразилия. 53-годишният ортодоксален икономист, уважаван от пазарите, ще има трудната задача да съживи икономиката на страната.

Нелсон Барбоса ще бъде новият министър на планирането, а Александър Томбини остава в ръководството на Централната банка, съобщи президентството. Настоящите министри на финансите Гидо Мантега и на планирането Мириам Белчиор ще останат на поста си "до завършването на прехода и сформирането на новите екипи на наследниците им". Това се казва в комюникето на президентството, информира АФП. 

Бразилия избира между Русеф и Невеш

Милиони бразилци гласуват за нов президент в едно от най-оспорваните съревнования в страната в последните 20 години. Най-новите социол...

Сп оред съобщения в медиите новите министри ще работят в президентството, в съседен офис до този на президента.

Леви ръководеше от 2010 г. клона за управление на инвестиционните фондове на частната банка Брадеско - една от най-големите в страната. Той ще трябва да възстанови икономиката на страната, която ще регистрира почти нулев растеж тази година, а инфлацията достигна 6,59% в последните 12 месеца. Влошаването на публичните финанси създава сериозна опасност от намаляване през 2015 г. на суверенния рейтинг на седмата икономика в света от рейтинговите агенции, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com