Нова дата за делото Рубигейт през май

2570
Нова дата за делото Рубигейт през май

Делото Рубигейт отново беше отложено, съобщи съдът в Милано. По него Силвио Берлускони е обвинен в склоняване на непълнолетна към проституция и злоупотреба с власт. Следващото заседание беше насрочено за 13 май, съобщава БГНЕС.

Поредното отлагане беше решено, защото Касационният съд трябва да се произнесе на 6 май по искане на адвокатите на Силвио Берлускони, настояващи за отвод на магистратите, които съдят Кавалера по две други дела в Милано.

От Ford се извиняват за своя реклама

Една от най-интересните страни около пускането на даден нов модел е неговата реклама. Не твърдим, че рекламата помага адски много за ус...

Въз основа на закон, приет през 2003 г. от тогавашното правителство на Берлускони, адвокатите му поискаха в средата на май отстраняването на миланските съдии, обвинени, че са създали "враждебен климат" около клиента им, и настояваха делото да бъде преместено в Бреша, друг град в Северна Италия.

Двете въпросни дела са скандалът Рубигейт и делото на втора инстанция Медиасет, по който бившият премиер е обвинен в данъчна измама. Ако Касационният съд реши, че искът е допустим, магистратите ще трябва да почакат решението му за същината на делото, което може да отнеме месеци. В противен случай съдебните заседания ще могат да бъдат подновени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com