Нова скандална карта: България е част от "Нова Турция" в границите на бившата Османска империя

212864
Нова скандална карта: България е част от "Нова Турция" в границите на бившата Османска империя

На 23 март турският вестник „Милиет” публикува карта на „Нова Турция”. Авторите на картата са излезли далеч извън пределите на сегашната територия на държавата и са включили в нея част от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия. В материала на вестника се говори за създаването на нова мощна държава в границите на бившата Османска империя, пише руската агенция Регнум.

„Милиет” коментира, че след сензационния отказ от въоръжена борба на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, ръцете на Анкара буквално са развързани.

Турция съди генерали за преврата от 1980 г.

Стотици граждани се събраха пред съда в Анкара и скандираха искания за бързи присъди в процеса срещу двама генерали, които са били в ...

Авторите на статията са уверени, че призивът на Йоджалан към ПКК за напускане на територията на Турция е първата стъпка за връщане на „добрите стари времена”, когато кюрдите и турците заедно са се борили с гърците и с другите християни в малоазийския регион.


Подобна статия излезе и във вестник „Хюриет” под заглавие „Велика Турция”.

„Кипър и Гърция са на ръба на пълния крах. Единственото, на което може да се надяват, е на милостиня от страна на Турция, която може да ги съжали и да се съгласи да им даде парче от енергийните богатства на Средиземноморието”, пише вестникът.

ЕСО: България ще увеличи износа на ток за Турция

България ще увеличи износа на електроенергия за Турция, съобщиха от пресцентъра на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). В настоя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com