ООН: Сирийските бунтовници не се стремят към демокрация

6863
ООН: Сирийските бунтовници не се стремят към демокрация

Повечето от представителите на въоръжената сирийска опозиция не се стремят към установяването на демокрация в страната, а гражданската война води единствено до ръст в радикалните настроения в Сирия. Това съобщи агенция Ройтерс, като се позова на председателя на независимата комисия на ООН по разследване на нарушенията на правата на човека в Сирия Паулу Пинейру.

На пресконференция в Париж Пинейру заяви, че комисията разполага с документални свидетелства за ужасяващи престъпления, извършвани от двете страни в конфликта.

Великобритания и Франция настояват, че в Сирия се ползват химически оръжия

Напрежението покрай Сирия явно расте, след като стана ясно, че още през миналата седмица Великобритания е подала сигнал до ООН за случа...

„Бунтовниците са определяни като ангели, но само малка част от тях имат демократическо минало, вярват в сирийската мозайка и искат да построят държава за всички. Повечето от бунтовниците са далеч от демократическите идеи и очакват съвсем друго”, заяви експертът.

Комисията експерти за Сирия под ръководството на бразилеца Пинейру беше създадена с решение на Съвета по правата на човека на ООН през септември 2011 година. На комисията бе възложено да съставя обзор за очевидните нарушения на правата на човека, включително оценка на броя на жертвите на сблъсъците на територията на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com