ООН настоява за независимо разследване на убийствата в Египет

7312
ООН настоява за независимо разследване на убийствата в Египет

Нави Пилай, върховният комисар на ООН за правата на човека, призова днес да бъде проведено независимо разследване за убийствата на стотици египтяни, когато силите за сигурност разрушиха протестни лагери на ислямисти, предаде Ройтерс. 

Пилай, която е бивш съдия в Международния наказателен съд, заяви, че големият брой жертви вчера в сблъсъците в египетската столица показват "прекомерната и даже крайна употреба на сила срещу демонстранти". Тя прикани египетските сили за сигурност да действат по-сдържано. 

Ислямистите атакуваха държавна сграда в Кайро

Стотици ислямисти и привърженици на „Мюсюлманско братство” атакуваха държавна сграда в Кайро и я подпалиха, твърди в свой р...

"Трябва да има независимо, безпристрастно, ефективно и достоверно разследване за поведението на силите за сигурност. Всеки, който бъде намерен за виновен в нарушение, трябва да бъде държан отговорен", се казва в изявлението на Нави Пилай, разпространено в Женева. 

Ислямисткото движение "Мюсюлмански братя" призова привържениците си да манифестират днес в знак на протест след вчерашните убийства в Кайро. По официални данни най-малко 525 цивилни са загинали при операциите на силите за сигурност по разрушаването на лагери на привърженици на сваления президент ислямист Мохамед Морси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com