Обама: Най-доброто за Америка предстои

3991
Обама: Най-доброто за Америка предстои

Пътят беше дълъг, но ние знаем, че най-доброто за САЩ предстои, заяви президентът Барак Обама в първото си обръщение след преизбирането си за втори мандат, предаде БГНЕС.

Той благодари на всички, които гласуваха на изборите, заявявайки, че техният глас е бил чут. Обама благодари и на опонента си от Републиканската партия Мит Ромни и на неговия кандидат за вицепрезидент Пол Райън. "Благодаря на вицепрезидента Джо Байдън, той е най-добрият вицепрезидент, за когото някога съм можел да мечтая".

Обама не пропусна и възможността да се обясни в любов на съпругата си Мишел. "В дните на предизборната кампания цяла Америка се влюби в теб", каза развълнувано президентът. Той благодари и на дъщерите си Саша и Малия и заяви, че се гордее с тях.

Обама заяви, че се връща в Белия дом по-решителен и по-вдъхновен от всякога. "В идните месеци ще работя с лидерите на всички партии, за да отговорим заедно на предизвикателствата, пред които сме изправени", заяви Обама и допълни, че е необходимо да се постигне компромис за разрешаването на големите проблеми пред страната. "Сега е време за действия, а не за политика", посочи той. "Това, което прави Америка велика, е разбирането, че имаме обща съдба, че всички имат задължения един към друг", отбеляза американският президент и благодари на обикновените хора, които са го направили по-добър президент чрез своите лични истории.

"Днес, въпреки трудностите, които изживяваме, никога не съм бил изпълнен с по-голям оптимизъм за бъдещето на Америка и ви моля да запазите този оптимизъм. Вярвам, че всеки един, независимо кой е, откъде идва, какъв е цветът на кожата му, дали е азиатец или испаноговорящ, дали е с правилна или обратна сексуална ориентация, може да успее в тази страна. Живеем в най-великата страна на Земята", завърши обръщението си Обама.

Редактор: Десислава Ушатова

Машина за гласуване в Пенсилвания подменя вота (Видео)

В избирателна секция в американския щат Пенсилвания един от избирателите, гласувайки за кандидат-президента на демократите Барак Обама,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com