Обама е убеден в победата си, поздрави Ромни

5019
Обама е убеден в победата си, поздрави Ромни

Настоящият американски президент Барак Обама е убеден, че ще прекара "добра вечер" днес, в деня на президентските избори в САЩ, и поздрави опонента си от Републиканската партия Мит Ромни за динамичната му предизборна кампания.

Обама, който прекара деня в Чикаго, а вечерта ще бъде в Конгресния дворец в града в щата Илинойс, пристигна рано сутринта в един от офисите на предизборния си щаб, за да благодари на доброволците.

"Искам да отправя поздравленията си към губернатор Ромни за динамичната му кампания. Зная, че привържениците му са също толкова ангажирани, ентусиазирани и работят също толкова усилено днес, колкото демократите", заяви Обама пред журналисти.

"В щаба ми сме убедени, че ще имаме необходимите гласове, за да победим", допълни американският президент, но предупреди, че това ще зависи "в крайна сметка от избирателната активност".

"Така че искам да окуража всички и от двете страни да се възползват от скъпоценното право на гласуване, за което толкова хора се бориха, за да можем днес да се ползваме с него", заяви Обама. "Нямам търпение да видя резултатите. И очаквам да прекараме добра вечер. Но каквото и да се случи, искам да изразя моята благодарност на всички, които ме подкрепиха, на всички, които работиха толкова усилено за мен", допълни той.

Президентът произнесе последната си реч от предизборната кампания снощи в Айова и не е планирал визити извън Чикаго днес. Той вече гласува в края на октомври в Чикаго, възползвайки се от предсрочното гласуване, предаде БГНЕС. Неговият опонент гласува рано тази сутрин в Белмонт, щата Масачузетс и е планирал последни посещения в Охайо и Пенсилвания, за да опита да убеди избирателите в тези потенциално решителни щати да го подкрепят.

Америка избира

Днес в САЩ ще се проведат президентски избори. Основните кандидати са досегашният стопанин на Белия дом Барак Обама и неговият опонен...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com