Обама или Ромни, за НАТО няма значение

4954
Обама или Ромни, за НАТО няма значение

САЩ ще запазят много силни връзки с Европа в областта на сигурността, независимо от резултатите от президентските избори утре, увери генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, предаде БГНЕС.

"Независимо кой ще победи, сигурен съм, че САЩ ще останат много силно ангажирани в трансатлантическите отношения", заяви Расмусен на пресконференция в Брюксел. НАТО "ще остане стълбът" на този съюз, допълни той.

Заявявайки, че очаква резултатите от изборите със същото вълнение като всички хора, Расмусен определи като отлично сътрудничеството между НАТО и Барак Обама от идването му на власт през януари 2009 г.

Въпросите от областта на отбраната не заемаха голямо място в предизборната кампанията на кандидатите на Демократическата и на Републиканската партия. Те влязоха в сблъсък главно във връзка с бюджета, който да се предостави на въоръжените сили след десетилетие на нарастване на бюджета на Пентагона. Барак Обама планира да стабилизира бюджета на 2,9% от БВП в идните десет години, а Мит Ромни иска да го увеличи на 4% от БВП въпреки края на конфликтите в Ирак и Афганистан.

Редактор: Десислава Ушатова

Защо Русия желае победа на Обама

„Презареждането” в отношенията между Русия и САЩ остана в миналото и в момента тези отношения са напрегнати. Въпреки това,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com