Обама води пред Ромни в колебаещите се щати

5125
Обама води пред Ромни в колебаещите се щати

Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Барак Обама има преднина пред кандидата на републиканците Мит Ромни в ключовите за изхода от предстоящия вот щати. Това показват резултатите от предсрочното гласуване, предаде БЛИЦ.

Според резултатите Барак Обама води в Охайо и Колорадо. Също така, във Флорида действащият президент има значителна преднина пред своя опонент.

Обама обеща помощ за възстановяване от "Санди"

Барак Обама похвали днес служителите на спешните служби за отличната им реакция при бурята "Санди", причинила, по думите му, "ужасяващо...

Изходът от изборите на 6 ноември ще бъде решен, на практика, от така наречените 8 “колебаещи се” щата – техните жители гласуват доверие ту на демократите, ту на републиканците. Това са Колорадо, Флорида, Айова, Мичиган, Невада, Ню Хемпшир, Охайо и Вирджиния. При това най-важни за Мит Ромни щати са Охайо и Флорида, без тяхната подкрепа нито един републиканец до момента не е сядал в президентското кресло.

В Охайо са гласували 28% от избирателите, Обама води, спечелвайки 63% от гласовете срещу 35% за Ромни. Действащият държавен глава изпреварва републиканеца във Флорида със 7% - за него са готови да гласуват 44% от избирателите, сочат резултатите на социологическите проучвания.

Обама успя да се откъсне от опонента си благодарение на урагана “Санди”. Тогава президентът прекъсна кампанията си, запретна ръкави и започна да възстановява страната. Като резултат бе Обама бе изненадващо подкрепен от кмета на Ню Йорк и бивш републиканец Майкъл Блумбърг.

За да спечели втори мандат в Белия дом, демократът Барак Обама се нуждае от гласовете на още 27 електори от избирателната колегия, а опонентът му, републиканецът Мит Ромни между 64 и 89 от тях. Такава прогноза направи вестник “Вашингтон пост”, позовавайки се на последните социологически проучвания, собствени анализи и мнения, получени в интервюта с политически стратези на Демократическата и Републиканската партия.

7 малко известни неща за Обама

Настоящият президент на Америка Барак Обама ще се изправи срещу Мит Ромни в ожесточена битка на 6 ноември за президентския пост.  ...

Според изданието, Обама разполага с гласовете на 186 електори на избирателната колегия, а Ромни със 170. При това изглежда на Обама симпатизират още 57 гласа, а на Ромни 36. „Неподелени”, според тази статистика, остават 89 гласа. Според резултатите от социологическо изследване, проведено от “Вашингтон пост” и телевизия Ей Би Си, независимо от спечеления брой членове на избирателните колегии Обама и Ромни в момента се радват на подкрепата на 48% от гражданите. Същите данни оповести и вестник „Политико”, провел аналитично допитване заедно с университета „Джордж Вашингтон”.

Заедно с това, проучването на “Вашингтон пост” и Ей Би Си показа, че Ромни е успял да обърне негативните оценки на американците за себе си. Сега подкрепата за Ромни е 53% спрямо 54% за Обама. Трябва да се отбележи, че най-важната преднина на Обама пред Ромни (6%) е отчетена по въпроса за това, кой от кандидатите най-добре разбира икономическите проблеми на редовите граждани.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com