Обезглавиха сомалиец, искал да стане християнин

16545
Обезглавиха сомалиец, искал да стане християнин

Ислямски религиозни фанатици обезглавиха 25-годишния Фархан Хаджи Мосе (Farhan Haji Mose), който искал да приеме християнската вяра. Тялото му било разсечено на две пред разярена тълпа в сомалийския град Барава. Както пише сайтът "jihadwatch.org", присъдата му е била произнесена още на 16 ноември, предаде КРОСС.

"Тялото му беше разчленено на две. След това го хвърлиха в района на плажа в залива Барава", твърди свидетел.

Смъртна присъда за богохулство в Пакистан

През вчерашния ден съд в Пакистан издаде смъртна присъда на Хазрат Али Шах, който бе обвинен в богохулство, съобщават световни медии....

След 6-месечно внимателно следене, религиозните екстремисти от "Ал-Шабааб" обвинили Мосе в шпионаж в полза на друга държава и в отказ от мюсюлманската религия в полза на християнството. Според тях той бил приел християнството по време на пребиваването си в съседна Кения през 2010 г. Мосе привлякъл вниманието на религиозните фанатици през декември миналата 2011 г., когато се завърнал от чужбина по бизнес дела.

Припомняме, че в Кения около 83% от населението изповядва християнството. Сомалийският пристанищен град Барава е с население от 545 000 души. Той се намира на около 181 километра югозападно от Могадишу. След като преди няколко години попада под контрола на "Ал-Шабааб", в него са извършени десетки екзекуции на местни християни или на хора, искащи да приемат християнската вяра. По последни данни броят на активните членове на "Ал-Шабааб" възлиза на между 3000 и 7000 лица. Основното, което ги обединява, е желанието им да бъде въведена по-строга форма на Шериата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com