Оценката за Гърция - през октомври

3508
Оценката за Гърция - през октомври

Очакваше се през септември да стане ясна оценката на инспекторите от Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) за напредъка на реформите в Гърция. Но най-вероятно оценката ще бъде оповестена най-рано в началото на месец октомври, съобщава германският вестник „Райнише пост”, позовавайки се на дипломати от ЕС.

Причината за това е, че правителството в Атина ще може най-рано през септември да представи резултатите от своите приватизационни усилия.

Кметът на Вилнюс поиска да купи гръцки острови

Кметът на литовската столица Вилнюс Артурас Зуокас излезе с предложение да купи от гръцкото правителство няколко неголеми острова, ак...

От решението на инспекторите от т.нар. „тройка” зависи дали Гърция ще получи поредния транш от втория спасителен пакет в размер на 31,5 милиарда евро. Без парите страната ще бъде принудена да обяви невъзможност да изпълнява плащанията по своя дълг.

В същото време след официалните си посещения в Берлин и Париж премиерът Андонис Самарас заяви, че разговорите му с германския канцлер Ангела Меркел и с френския президент Франсоа Оланд ще позволят на Гърция постепенно да промени негативното мнение за страната зад граница, пише вестник „Катимерини”.

Самарас изрази оптимизъм относно перспективите за икономическо възстановяване на Гърция. „Ние ще продължим битката, защото страната ни го изисква и ние сме длъжни да го направим”, каза гръцкият премиер.

Самарас подчерта, че се предприемат мерки за промяна на отношението към Гърция и към проблемите на страната.

Гърция: пари за здраве няма

От икономията до мизерията крачката е само една - и гръцкото здравеопазване вече е "отвъд". Пари няма дори и за най-елементарните лек...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com