Оланд е против проучванията за шистов газ

5565
Оланд е против проучванията за шистов газ

Седем молби за разрешителни за проучване на хидрогорива във Франция ще бъдат отхвърлени заради опасенията относно шестовия газ, съобщи френският президент Франсоа Оланд на конференция по околната среда, предаде БГНЕС.

"Поисках от Делфин Бато, министър на екологията, трайното развитие и енергетиката да обяви, без да чака, отхвърлянето на седем молби за разрешително, депозирани пред държавата, които породиха легитимно безпокойство в редица области", заяви френският президент, без да уточнява кои молби има предвид.

"Колкото да разработването и експлоатацията на неконвенционални хидрогорива, това ще бъде моята линия на поведение през целия ми мандат", изтъкна Оланд. Предишното правителство отмени миналата година три предоставени разрешителни на компанията Тотал за проучване за шистов газ, но други молби за разрешително, които не са свързани изрично с проучванията за шистов газ, все още се разглеждат от администрацията.

"При сегашните ни познания никой не може да заяви, че проучванията за шистов газ и шистово масло чрез хидравлично разбиване, единствената позната днес техника, не създава тежки рискове за здравето и околната среда. Шистовият газ поставя много въпроси", заяви Оланд и допълни, че "разбира икономическите аргументи и често преувеличените оценки за находищата".

Редактор: Яна Баярова

Оланд към сляпа параолимпийка: Махах Ви, но не ме видяхте! (Видео)

Президентите далеч не са "застраховани" от гафове! Въпреки повишената си популярност заради досегашните мерки за икономии, френският ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com