Отцепиха „Тахрир”, поддръжници на Морси взривили ЖП линия

4870
Отцепиха „Тахрир”, поддръжници на Морси взривили ЖП линия

Египетската армия е отцепила с помощта на бронетранспортьори всички подстъпи към площад „Тахрир” в Кайро, съобщи телевизия „Ал Джазира”, цитирана от БТВ. Площадът, на който от 3 юни е създаден палатков лагер на привърженици на военните и временното правителство, е заграден с бодлива тел. Освен това е затворена разположената наблизо станция на столичното метро "Ануар Садат".

По-рано беше съобщено, че армията е изпратила подкрепления в Кайро във връзка с очаквания протест на привърженици на движението „Мюсюлманските братя” и някои други групировки. По-конкретно военните са поставени под военен контрол мостовете над р. Нил.

Междувременно стана ясно, че поддръжници на сваления президент Мохамед Морси са взривили ЖП линия северозападно от Кайро, предаде БГНЕС. Ислямистите са заложили под линията няколко взривни устройства в района на ел Хауал, разположен на 35 километра източно от средиземноморския град Марса Матрух. Започнати са възстановителни дейности. Към момента няма данни за загинали и пострадали в резултат от експлозията.

Оланд и Меркел ще обсъждат ситуацията в Египет

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел ще проведат телефонен разговор във връзка с екалацията на напреже...

По-рано днес френският президент Франсоа Оланд проведе телефонни разговори с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън по повод избухналото в Египет насилие. Преди ден египетските сили на реда убиха близо 600 души, които бяха сред протестиращите в подкрепа на Морси.  

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com