Папа Франциск със съвети за щастлив живот

26839
Папа Франциск със съвети за щастлив живот
Снимка: Getty Images / Guliver

Папа Франциск публикува десет съвета за щастлив живот, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Той съветва хората да изключват телевизора си, да не покръстват други хора в своята религия и да прекарват неделите със семейството си.

В интервю, публикувано в аржентинския седмичник "Вива" на 27 юли, нетрадиционният папа споделя своето ръководство за начина на живот.

"Въпреки че много родители работят дълги часове, те трябва да отделят време да играят с децата си, работното време усложнява това, но трябва да го направите", съветва главата на Римокатолическата църква.

"Нуждата да злословите по адрес на другите показва ниско самочувствие", отбелязва папата и предупреждава, че ако младите хора "нямат никакви добри възможности, те ще се отдадат на наркотиците". Освен че призовава хората да бъдат щедри, той ги приканва да уважават религията на другите.

Но съветът му неделята винаги да бъде празник, защото "неделя е за семейството", изглежда неприложим за работещите на смени, които трябва да се трудят през уикендите. За някои от съветите папа Франциск използвал личните си преживявания. Папата, който преподавал литература в гимназия, прибягва и до образ от аржентински роман на Рикардо Гиралдес, в който главният герой си спомня как е изживял живота си.

Папа Франциск даде дълго интервю по повод първите си 500 дни като лидер на Римокатолическата църква. Той е решен да посети колкото се може по-голяма част от света и тази седмица Ватикана потвърди датите за втората му обиколка в Азия, едноседмична визита от 12 до 19 януари в Шри Ланка и Филипините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа