Партията на японския премиер води преди изборите

10554
Партията на японския премиер води преди изборите
Снимка: Gettyimages

Управляващата партия на премиера Шиндзо Абе води убедително в социологическите изследвания преди парламентарните избори в Япония догодина, въпреки че мнозинството анкетирани не одобряват икономическата й политика.

Долната камара на японския парламент беше разпусната в петък преди изборите, които според Абе ще бъдат референдум за икономическата му политика, наричана "Абеномикс". 35% от анкетираните заявили, че ще гласуват за Либералнодемократическата партия на премиера и нейните кандидати на изборите за долна камара на 14 декември, а само 9% подкрепят основната опозиционна партия Демократическата партия на Япония.

Предсрочни избори в Япония на 14 декември

Японското правителство, по предложение на министър-председателя Шинзо Абе, прие официално решение за разпускането на долната камара на ...

Анкетата на "Никей бизнес дейли" и телевизия "Токио" показва още, че 45% от 1031 изследвани домакинства все още не са решили за кого да гласуват. Но мнозинството анкетирани не одобряват стремежа на премиера да стимулира растежа в забавящата се японска икономика, като 51 на сто се противопоставят на подходите му, а само 33% ги одобряват.

Абе, който отива на избори още преди да е достигнал половината от 4-годишния си мандат, заяви по-рано, че иска одобрението на избирателите за решението си да отложи увеличаването на данъка върху продажбите, след като данни от миналата седмица показаха, че ранно увеличаване на данъка ще изпрати третата най-голяма икономика в света в рецесия.

Само 16 на сто от анкетираните заявили, че са усетили положително влияние върху възстановяването на икономиката в последните две години, а 75% заявили, че не са усетили такова влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com