Порошенко: Донбас не може да оцелее без Украйна

20748
Порошенко: Донбас не може да оцелее без Украйна
Снимка: Gettyimages

Регионът Донбас, който е отчасти под контрола на проруските сепаратисти, не може да оцелее без Украйна. Това заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, предаде АФП.

"Няма да има замразен конфликт, защото Донбас не може да оцелее без Украйна", увери Порошенко в реч в Одеса три дни преди парламентарните избори в страната.

Меркел иска огънят в Донбас да бъде прекратен

Канцлерът на Германия Ангел Меркел, която е на официално посещение в Украйна, призова за двустранно прекратяване на огъня в източната...

Корупцията е основна тема в предизборната кампания на Порошенко. Тази седмица той обнародва редица закони за борба с това бедствие, което е обхванало страната на всички нива на администрацията и властите, информира БТА.

Държавният глава припомни, че негови сътрудници са посетили голям пазар в района на промишленото пристанище в Одеса. Те са установили, че "нито един" товар със стоки за продажба не е преминал през съответните митнически процедури.

По-рано този месец парламентът прие антикорупционни закони, които според Порошенко ще помогнат на Украйна да се справи с огромните нива на подкупи, рушвети, контрабанда и други престъпления, които процъфтяваха при сваления президент Виктор Янукович. 

Президентът изрази надежда, че конфликтът в Източна Украйна няма да се превърне в безизходица, като в други държави. "Това няма да бъде замразен конфликт, защото Донбас не може да оцелее без Украйна", каза той по повод ситуацията в Донецк и Луганск, информира БГНЕС.

Киев клекна за Донбас - ето какво отстъпи на бунтовниците

Върховната рада в Украйна прие закон, който дава на източните сепаратистки области ограничено самоуправление на база на предложения н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа