Правят сериал за пророка Мохамед за $1 млрд.

13119
Правят сериал за пророка Мохамед за $1 млрд.

Един милиард долара ще бъде бюджетът на поредица от 8 пълнометражни филма, посветени на пророка Мохамед, съобщи катарската компания "Алнур холдинг", която се занимава с проекта, предаде БГНЕС.

Първоначално беше съобщено, че епопеята ще се състои от три филма, но сега плановете са разширени. Филмите ще бъдат заснети на английски език, а след това ще бъдат преведени и на ред други езици. Целта на продукцията е "да се коригира грешната представа на Запад за исляма".

Работата над сценария вече е завършена. В нея са взели участие група експерти, сред които Юсуф ал-Карадауи, един от най-влиятелните имами на сунитите. От "Алнур холдинг" не казват кога ще започнат снимките, макар че плановете за сагата бяха огласени още през 2009 г., тогава беше съобщено, че продуцент на проекта ще бъде Бари Осбърн, сред чиито проекти са "Властелинът на пръстените" и "Матрицата". За участие ще бъдат привлечени ред известни актьори, включително и холивудски знаменитости.

Никакви подробности за сценария не се дават, с изключение на това, че пророкът Мохамед няма да присъства като физически образ в епопеята, тъй като ислямът забранява каквито и да било негови изображения.

Появилият се през септември нискобюджетен филм, осмиващ Мохамед, който беше дело на живеещ в Щатите египетски режисьор, предизвика вълна от негодувание в ислямските страни. В Египет неговите създатели задочно бяха осъдени на смърт.

Редактор: Десислава Ушатова

Изпити по религия в турските университети

Турските университети ще въведат от идната учебна година въпроси, свързани с религията, в два от конспектите за приемните изпити, кое...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com