Проституцията става все по-доходен бизнес

15107
Проституцията става все по-доходен бизнес

Проституцията, която все по-решително добива световни мащаби под контрола на организираната престъпност, стана "твърде доходен" икономически пазар, базиран на "образцов" капиталистически модел, твърди Фондацията Scelles в публикуван днес годишен доклад, предаде БГНЕС.

Документът от 480 страници, озаглавен "Сексуална експлоатация: проституцията и организираната престъпност" съдържа данни за проституцията в 54 държави. В него се казва, че сводниците са организирали търговията с хора по образцов капиталистически модел".

"Разбита румънска сводническа мрежа в Испания, процес в Обединените арабски емирства срещу трафикант на жени от Бангладеш, осъден руснак за търговия с проститутки във Финландия и разбита китайска мрежа за експлоатация на тайландски жени в Австралия - всичко това говори за обширен пазар и поставяне на проституцията под контрола на организираната престъпност", обясни Ив Шарпенел, президент на френската Фондация Scelles, която се бори срещу проституцията.

Във Франция 80% от проституиращите жени са чужденки. Разбити бяха мрежи в Париж, Каен, Бордо или Страсбург, което позволи да се открият жени, станали жертва на сводници от Колумбия, Китай, Еквадор, Нигерия и Румъния.

Редактор: Десислава Ушатова

Ще строят най-големия публичен дом в Европа

Близо 20 милиона евро ще инвестира австрийският бизнесмен Петер Ласкарис в изграждането на най-големият публичен дом в Европа, пише "Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com