Протестът беше политически, а не спонтанен, заяви Груевски

5483
Протестът беше политически, а не спонтанен, заяви Груевски

Вчерашните протести пред сградата на правителството в Скопие не бяха спонтанни, а добре организирани. Това каза македонският премиер и лидер на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в първия си коментар след вчерашните сблъсъци между протестиращи и силите на реда, предаде БГНЕС.

"Няма съмнение, че някой е знаел какво ще излъчва. За всички е ясно, че там имаше партийни активисти на СДСМ (опозиционния Социалдемократически съюз, бел.ред.), включително и на такива, които често участват в извършване на престъпления и винаги са готови за насилие. Полицаите изтърпяха много... В такива ситуации трябва да се реагира мирно, мъдро и по демократичен начин, защото ние сме партия избрана по демократичен начин", каза още Груевски подчерта, че при вчерашните протести са били ранени 38 полицаи.

Пред местната телевизия Канал 5 Никола Груевски призова македонските граждани да не се подават на манипулациите на лидера на СДСМ Зоран Заев, който разпространява "фалшиви записи". Премиерът каза, че е готов за диалог и че правителството ще има "европейско поведение".

Македонската опозиция: Груевски избра пътя на диктаторите

Македонският премиер Никола Груевски (на снимката) вчера избра пътя на диктаторите като Слободан Милошевич, Николае Чаушеску и Алекса...

Междувременно Хелзинкският комитет публикува изявление, в което се казва, че полицията е използвала неправомерна сила срещу демонстрантите вчера. Десетки протестиращи бяха ранени, след като силите на реда използваха сълзотворен газ срещу тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com