Путин изпробва военната си мощ

7561
Путин изпробва военната си мощ

Руският президент Владимир Путин нареди неочаквано провеждането на военни учения, които трябва да бъдат тест за капацитета на руските въоръжени сили. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС и Стандарт нюз.

В ученията ще участват 36 кораба, които са базирани в Севастопол и Новоросийск, и около 7000 души.

Суровостта на Путин и безпомощността на Меркел

След няколко дни руският президент Владимир Путин ще пристигне на посещение в Германия. Напълно е възможно канцлерът Ангела Меркел да ...

Заповедта на президента за започването на ученията е била предадена вчера сутринта в 4 часа българско време на министъра на отбраната Сергей Шойгу. Маневрите, които не са били планирани, трябва да изпитат състоянието на въоръжените сили и сътрудничеството между отделните единици, уточни Песков. Той добави, че Москва не е предупредила за ученията, като обясни, че за провеждането на маневрите не се изисква чуждестранните партньори да са предварително информирани, тъй като според международната практика учения с участието на под 7000 души не изискват предварителното им съгласуване.

При подобни учения на военновъздушните сили през февруари началникът на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов установи проблеми при този род войски.

Освен маневрите в Черно море вчера учение проведе и руската авиация в авиобазата в Саратов, съобщи министерството на отбраната. В тях се включиха стратегически бомбардировачи, военни самолети и хеликоптери. Целта на учението е симулация на стратегическо възпиране, посочи говорител на министерството, цитиран от Интерфакс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com