Разбиха банда за трафик на жени от България в Турция

11708
Разбиха банда за трафик на жени от България в Турция

Банда за трафик на жени от България, Украйна, Узбекистан, Грузия и Азербайджан бе разкрита при полицейска акция в Истанбул, съобщи тази нощ турската информационна агенция "Ихляс хабер", цитирана от БТА. Има 6 задържани души.

По-младите отивали на работа в нощни клубове и баровете. Полицейските източници съобщиха, че каналът бил разкрит след сигнал от няколко жени, които успели да избягат. След това властите следили членовете на групата в продължение на един месец.

Превенция на престъпление - забравената полицейска функция

В края на миналата седмица Actualno.com представи материал, в който беше описана една измама – измама, която обаче трудно може да...

Групата набирала жени от тези страни с обещанието, че ще гледат болни или деца, ще работят като прислужници, гледачки на домашни животни или ще извършват други неквалифицирани дейности, макар и без разрешения за престой и работа. Престъпниците действали чрез посреднически фирми и спазарявали жените главно за богати семейства.

Същевременно им отнемали паспортите, с което им отрязвали пътя за връщане. Настанявали жените според това какво умеят да вършат. Обикновено чужденките работели за по 500 долара на месец, без каквато и да е социална застраховка, без документи за самоличност и без право на отпуск.

Задържаните са предадени на праворазвателните органи. Води се следствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com