Разчистиха ново ромско гето във Франция

3670
Разчистиха ново ромско гето във Франция

Френската полиция разгони рано тази сутрин над 70 роми, окупирали катун край железопътна линия в гр. Еври, чийто кмет до юни беше днешният министър на вътрешните работи Мануел Валс, предаде БГНЕС.

Натоварени с куфари, найлонови торби, легени, детски колички и акордеони, около 40 роми, включително малки деца, напуснаха мястото, което беше отцепено от силите на реда. Според местно сдружение за солидарност с румънските ромски семейства, 72 души живеели от 4 месеца в паянтови колиби от подръчни материали край железопътната линия зад сграда на бивша болница.

Полицейски източник заяви, че операцията е протекла спокойно. Решението на кмета на Еври Франсис Шуа за експулсиране на циганите им е било съобщено в събота.

Румъния доволна от облекчаването на достъпа до трудовия пазар във Франция

Румъния изрази задоволство от решението на Франция да облекчи ограниченията върху достъпа до пазара на труда за български и румънски ...

Санитарната ситуация и условията за сигурност в катуна са били "непоносими", заяви пред радио Европа 1 вътрешният министър Мануел Валс.

Той съобщи, че ще придружава делегирания министър по европейските въпроси Бернар Казньов при посещението му през септември в Румъния. "Искам да разбера защо в тази страна не се води решителна политика за приобщаване на ромите", подчерта той.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com