Развлекателен комплекс на мястото, където бе убит Осама

6757
Развлекателен комплекс на мястото, където бе убит Осама

В пакистанския град Аботабад, където бе ликвидиран „терорист №1” Осама бин Ладен, за привличане на туристи ще бъде построен развлекателен парк. Местните власти планират изграждането на зоопарк, аквапарк, мини-голф, съоръжения за скално катерене и клуб за парапланеризъм.

При това властите посочват, че развлекателният парк по никакъв начин не е свързан с дейността на лидера на „Ал Кайда”, който се укриваше наблизо и който бе убит там през 2011 г., предаде Би Би Си.

Излиза книга с любовни писма на Осама

Двама експерти по тероризма във Франция твърдят, че притежават част от архивите на Осама бин Ладен и се готвят да ги публикуват в най-с...

Известно е, че домът, в който живееше Бин Ладен, след операцията на американските спецчасти бе разрушен. На мястото местната администрация планира да построи жилища за своите служители.

В същото време паркът ще бъде изграден в околностите на Аботабад. Според оценките на властите строителството на парка ще отнеме пет години и ще струва 30 милиона долара, а ако бъдат привлечени частни инвестиции – до 50 милиона.

В същото време шефът на Пентагона Леон Панета потвърди пред тв NBC, че при провеждането на операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен са били използвани мъчения. В предаването Панета отговаря на въпроси за филма "Zero Dark Thirty" на режисьорката Катрин Бигълоу, който се базира на разказите на агенти от ЦРУ.

В отговор на въпросите на водещия дали действително информацията за местонахождението на Бин Ладен е получена с помощта на изтезания, Панета каза, че такива методи за разпит също са били използвани. През 2011 г., когато беше ликвидиран лидерът на "Ал Кайда", Леон Панета беше директор на ЦРУ. Във филма на Бигълоу Бин Ладен е намерен именно благодарение на информация, получена при разпити с мъчения.

САЩ няма да пускат снимките на мъртвия Осама

Администрацията на президента Барак Обама продължава да отстоява решението си да не публикува снимките на убития терорист №1 в света ...

Действащият директор на ЦРУ Майкъл Морел също призна, че в операцията за ликвидирането на Бин Ладен са използвали сведения, получени чрез мъчения, но те не са били в основата на успеха на мисията.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com