Ромни се изложи – половината американци били мързеливи и чакали на държавата

5063
Ромни се изложи – половината американци били мързеливи и чакали на държавата

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни беше ударен с компромат, заснет със скрита камера. Във видеото Ромни говори с пренебрежение за избиратели на опонента си Барак Обама. Материалът се появи на сайта на лявото списание “Mother Jones”. Предполага се, че изказването е направено по време на събиране на средства за кампанията, предаде БЛИЦ.
Във видеото Ромни казва, че “47-те процента, които са за него (Обама), са зависими от правителството, вярват, че са жертви, вярват, че отговорност на правителството е да се грижи за тях.”

“Моята работа не е да се притеснявам за тези хора. Няма да ги убеждавам, че трябва да поемат лична отговорност и грижа за живота си. Това, което трябва да направя, е да убедя тези 5 до 10% в центъра, които са независими”, казва той, визирайки дарителите, които трябва да му подпишат тлъсти чекове, съобщава “Ройтерс”

Записът се появи в разгара на кампанията, която е доста тежка за Ромни. Демократите веднага се опитаха да се възползват от издънката. “Трудно е да бъдеш президент на всички американци, когато презрително си отписал половината нация”, казва мениджърът на кампанията на Обама Джим Месина.

Кампанията на Ромни е насочена към американците, които са бедни и безработни. Шефът на кампанията му Гейл Гитчо обяснява: “Мит Ромни иска да помогне на всички американци, страдащи от икономиката на Обама”.

Редактор: Яна Баярова

Нямало съмнения, че Ромни ще... загуби

Лидерът на малцинството на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси няма никакви съмнения, че президентът Барак Обама щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com