Русия показа 3 сценария за дестабилизация, разработвани от САЩ

25433
Русия показа 3 сценария за дестабилизация, разработвани от САЩ
Снимка: Gettyimages

Никакво масово движение в Русия "не е готово да стане рупор на САЩ", но съществуват няколко сценария за дестабилизация на обстановката в Русия. Това заяви в интервю за в. "Известия" влиятелният депутат Алексей Пушков, шеф на комитета по външна политика на Държавната дума.

"Имаше сценарий за руски майдан, който трябваше да стане Болотния площад... Ходорковски обяви началото на своята президентска кампания в щаб-квартирата на "Фрийдъм хаус", която се финансира от Държавния департамент на 90 процента. Тоест той от самото начало се позиционира като политическо протеже на САЩ... Това е вторият сценарий", посочи Пушков.

И Москва празнува "Трети март"

Руският войник винаги е бил войник-освободител, припомни днес руският зам.-министър на външните работи Алексей Мешков на церемонията по...

Той продължи, че днес САЩ поддържат тесни контакти с радикалната проамериканска оппозиция в лицето на Михаил Ходорковски, Гари Каспаров, Михаил Касянов и други. Според Пушков "техните политически перспективи са нищожни, но САЩ няма нищо по-добро".

Накрая третият сценарий, разработван от Вашингтон, е "икономическата дестабилизация в Русия, за да се стигне до масови протестни прояви и да се постави под въпрос авторитета и влиянието на Владимир Путин. Ето защо, да, такива сценарии съществуват, но въпросът е доколко те са осъществими", констатира той.

По-рано американският посланик в Москва Джон Тефт заяви, че Вашингтон се стреми не към смяна на руското правителство, а към промяна на неговата политика. Той също заяви, че "САЩ продължават тясно да сътрудничат с ЕС върху съгласувани подходи за антируските санкции". Тефт отново огласи позицията на САЩ, че "ключът към снемането на санкциите е прогреса по изпълнението на приетите от Русия Мински споразумения".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа