САЩ не разглеждат събитията в Египет като преврат

9415
САЩ не разглеждат събитията в Египет като преврат

САЩ не разглеждат събитията в Египет като преврат, но смятат, че за пълното разбиране на ситуацията е необходимо време, заяви официалният представител на Държавния департамент Джен Псаки, цитирана от ИТАР-ТАСС.

„Ние продължаваме с дискусиите и срещите във връзка със случилото се в Египет”, поясни Псаки.

Египетската прокуратура нареди ареста на лидера на "Мюсюлмански братя"

Египетската прокуратура днес е наредила ареста на върховния лидер на „Мюсюлмански братя” Мохамед Бадия, както и на други ли...

САЩ приемат като факт отстраняването на египетския президент Мохамед Морси от страна на военните в страната, заяви пред репортери говорителят на Държавния департамент Джен Псаки, цитирана от РИА Новости.

"Народът на Египет каза думата си. Работи преходното правителство. Очевидно е, че Морси вече не е президент на страната”, заяви Псаки, отбелязвайки, че Морси бе свален преди седмица на фона на милионни протести.

В същото време премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган присъства на т.нар. „ифтар” (традиционните за мюсюлманите вечерни софри след залез слънце по време на целия месец на Рамазан байрама – бел. ред.) в Анкара и в изказването си не пропусна да засегне темата за ситуацията в Египет, съобщава телевизионният канал Ен Ти Ви.

Реално по-голямата част и акцентите в изказването на Ердоган визираха именно военния преврат в Египет.

Пета жертва на протестите срещу Ердоган

Жертвите на протестите срещу правителството на премиера-ислямист на Турция Реджеп Тайип Ердоган станаха пет, след като от наранявания...

Турският премиер отново изрази недоумение защо международната общност остава безмълвна към случващото се в Египет и повтори официалната турска позиция: „Ние пострадахме изключително много от военни преврати. Не искаме нашите египетски братя да пострадат като нас”, посочва телевизионният канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com