САЩ пратиха оръжие на Ислямска държава

42079

Ислямска държава „получи” оръжие от САЩ след като едната пратка бе пусната на грешното място.

Говорителят на американското военно министерство Джон Кирби съобщи, че повечето боеприпаси, все пак са достигнали целта си – защитниците на сирийския град Кобани.

Канада повиши нивото на вътрешна терористична заплаха

В Канада бе повишено нивото на вътрешна терористична заплаха от ниска до средна, съобщи във вторник телевизия Си Би Си. Според телевиз...

Той отбеляза, че специалистите все още изследват видео записа от 21 октомври, на който бойци от ИД показват сандъци с оръжие, хвърлени от САЩ за кюрдските бойци, но попаднали при ислямистите.

По-рано от Пентагона заявиха, че американски самолети са доставили на кюрдските войски 28 партиди с оръжие и хуманитарни стоки, но една от тях е паднала на територия, контролирана от ИД. По-късно от ведомството съобщиха, че авиацията е открила огън и е унищожила погрешно пуснатите сандъци.

Ислямистите обкръжават Кобани от началото на октомври. Той има стратегическо значение за ИД, тъй като ако го завладеят в ръцете на ислямистите ще попадне голяма част от сирийско-турската граница.

Бойците на ИД вече имат опит с използването на заловена техника. Вече се появиха съобщения, че те са летели на МиГ-21 или МиГ-23, като са били обучени от присъединили се към тях иракски летци.

На 17 години, от Австралия и... говорител на "Ислямска държава"

Новият говорител на джихадистите от "Ислямска държава" е австралийски тийнейджър. Това става ясно от силно пропагандно видео на групир...

В началото на юни Ислямска държава завладя значителна част от територията на Сирия и Ирак. На 8 август САЩ започнаха военни действия срещу ислямистите. На 23 септември САЩ нанесоха и първите си въздушни удари.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com