Сблъсъци и насилие на протестите в Испания и Италия

4544
Сблъсъци и насилие на протестите в Испания и Италия

Испанската полиция е използвала гумени куршуми и палки, за да разпръсне протестиращи в Мадрид, предаде АФП. Днес в испанската столица се провеждат протестни акции срещу мерките за съкращения.

До сблъсъците се е стигнало, след като полицаите са попречили на група демонстранти да се присъединят към митинг на централния площад „Пласа де Сибелес”.

350 хил. испанци без дом заради кризата

Около 350 хил. души са останали на улицата в Испания заради необслужваните си ипотечни кредити, а още 200 хил. са заплашени от същата у...

По данни на испанското министерство на вътрешните работи 34 души са ранени при отделни инциденти, а 62-ма души са задържани. Сред пострадалите има 18 полицейски служители.

В столицата Мадрид полицията използва палки срещу стотици младежи, които се опитаха да блокират основния булевард в града. Задържани са най-малко двама души.

Групи демонстранти от сутринта блокират ключови улици в Мадрид. В центъра на испанската столица са разположени голям брой полицейски служители, подкрепени от хеликоптери.

Сблъсъци между протестиращи и полицаи са избухнали и в Торино и Милано по време на демонстрации срещу мерките за икономии. Най-малко шестима полицаи са ранени, като единият от пострадалите е в тежко състояние.

Испанска банка спря отнемането на имущество заради самоубийства

Испанска банка спря всички операции по отнемане на имущество, след като неин затруднен клиент се самоуби, подклаждайки нови антиправите...

Около 20 младежи са пребили служител на отдела за борба с безредиците с бейзболни бухалки в Торино. Петима полицаи са пострадали при сблъсъци по улиците на Милано.

До инциденти се стигна и в Рим.

Протестиращи са хвърляли камъни по полицаите, които са поставили метални заграждения около сградата на правителството. Това е накарало полицията да използва сила. Трима полицаи са пострадали при сблъсъците.

Редактор: Десислава Ушатова

Протести в Мадрид срещу хищните банки

Хиляди хора демонстрираха в Мадрид в петък, след като в Северна Испания жена се самоуби, защото предстояло да бъде изгонена от дома си,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com