Северна Корея ще удари Пърл Харбър и Вашингтон

15232
Северна Корея ще удари Пърл Харбър и Вашингтон

Властите в Северна Корея планират да нанесат ракетни удари по Вашингтон и американските бази в Сан Диего и Пърл Харбър, предаде руската агенция Интерфакс.

За плановете на Пхенян става ясно от фотоматериали, публикувани на сайта на севернокорейската държавна информационна агенция.

Северна Корея в готовност да изстрелва ракети срещу САЩ и Южна Корея

Северна Корея отново показа враждебност към САЩ и Южна Корея, след като лидерът на комунистическата страна Ким Чен Ун нареди да се пров...

Севернокорейските военни планират да нанесат и удари по цели в щата Тексас.

Севернокорейската агенция публикува фотографии на лидера Ким Чен Ун по време на съвещание с военни в един от командните пунктове. На заден план се вижда карта с надпис „План за удар по континенталната част на САЩ”. На картата са обозначени целите на ракетните удари.

По-рано стана ясно, че Ким Чен Ун е подписал план за нанасянето на ракетни удари по американските бази на територията на САЩ, на Хаваите, Гуам и в Южна Корея.

Ким Чен Ун подписа план за нанасянето на удари от стратегическите ракетни войски, съобщи официалната севернокорейска информационна агенция. По данни на агенцията Ким е заявил, че ако САЩ започнат „безразсъдна военна провокация, като мобилизират голям контингент от своите стратегически сили, то трябва да бъдат нанесени безпощадни удари по американските бази”.

Северна Корея подготвя армията си за удар срещу САЩ

Бойна готовност - в това състояние беше приведена севернокорейската армия, като ракетните войски на азиатската държава са получили запо...

Китай призова за съвместни усилия за намаляването на напрежението на Корейския полуостров, след като Пхенян издаде нареждане да се подготвят ракетни удари по САЩ и американските бомбардировачи, които преминават във въздушното пространство над Южна Корея.

„Призоваваме всички засегнати страни да положат съвместни усилия да повлияят на напрегнатата ситуация”, заяви говорител на китайското външно министерство.

„Мирът и стабилността на Корейския полуостров и Североизточна Азия представляват общ интерес”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com