Сирийци заплашиха със самоубийствени мисии срещу САЩ

8245
Сирийци заплашиха със самоубийствени мисии срещу САЩ

Всички американски обекти в Близкия изток ще станат мишена на атаки от страна на батальоните от камикадзета на сирийската опозиция, ако САЩ "посмеят да нападнат Сирия", заяви днес в интервю пред иранската агенция Фарс генералният секретар на сирийската опозиционна партия "Аш Шабаб" Махир Мирхидж, предаде БГНЕС.

"Независимо, че сме част от опозиционно настроените към сирийското правителство сили, родината за нас е по-важна от всякакви други интереси", подчерта Мирхидж. Във връзка с това ние сме сформирали няколко батальона бойци самоубийци, които се извършват операции срещу американските интереси в Близкия изток, добави той. Партийният лидер предупреждава Вашингтон, че евентуално нападение срещу Сирия ще има широкомащабни последствия за целия район.

"Дори на ограничена военна операция на САЩ сирийският народ неизбежно ще отговори с широкомащабна война", подчерта Махир Мирхидж. От друга страна той обвини за химическата атака край Дамаск сирийски радикални ислямисти, проникнали от турска територия.

Междувременно Коалицията за забрана на оръжията с вторично действие, в която участват 35 организации на гражданското общество в повече от 90 държави, обяви, че сирийското правителство на Башар Асад използва масово от средата на 2012 г. бомби с вторично действие.

Германия изследва част от пробите за химическо оръжие от Сирия

Част от пробите, взети в околностите на Дамаск от инспекторите на ООН във връзка с твърденията за употреба на химическо оръжие, ще бъ...

В доклада е отразена дейността на Коалицията в изпълнение на Конвенцията за забрана на оръжията с вторично действие, влязла в сила през 2010 г. През втората половина на 2012 г. правителството в Дамаск е използвало масово такива оръжия, посочват експертите в документа. В Сирия, която не е подписала конвенцията, жертва на бомбите с вторично действие са станали най-малко 165 души от общо 190 идентифицирани в цял свят. В доклада се уточнява, че използваните такива оръжия в Сирия може би са египетски и руски, внесени в миналото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com