Сирийската армия е преместила химическите оръжия на 50 различни места

6645
Сирийската армия е преместила химическите оръжия на 50 различни места

Сирийската армия е преместила запасите на режима от отровни газове и муниции на около 50 различни места, за да затрудни САЩ в опитите им да проследят химическите оръжия, предаде „Уолстрийт джърнъл”, позовавайки се на източници от САЩ и Близкия изток.

Преместването на химическите оръжия от елитното звено 450 може да усложни военната кампания в Сирия, която САЩ планираха в отговор на химическата атака край Дамаск.

Асад: Всички химически атаки в Сирия са дело на опозиционните бойци

Процесът на предаване на сирийските химически оръжия под международен контрол е двустранен и за целта САЩ трябва да спрат да провеждат ...

Освен това, информацията повдига въпроси относно изпълнението на руското предложение, според което сирийският режим трябва да предаде оръжията под международен контрол.

Въпреки това, американското и израелското разузнаване смятат, че все още знаят повечето места, на които се намира химическият арсенал на Дамаск, макара сега степента на сигурност на информацията да е по-ниска в сравнение с 6 месеца по-рано.

Вчера сирийският държавен глава Башар Асад в интервю пред телевизионния канал „Россия 24” заяви, че Сирия ще предаде химическото си оръжие под международен контрол заради Русия, а не заради заплахите от страна на САЩ, заяви „Американските заплахи не повлияха на нашето решение”, изтъкна Асад.

Сирийският лидер допълни, че Дамаск ще изпрати в ООН документ за споразумението за предаване на химическите оръжия под международен контрол.Той добави, че Сирия ще изпълни процеса по предаване на химическите си оръжия под международен контрол само при условие, че САЩ спрат да провеждат „политика на заплахи.

Георгиева: Правителствените сили в Сирия извършват военни престъпления

Кристалина Георгиева обвини правителствените сили в Сирия във военни престъпления. Според еврокомисаря контролираните от режима в Дамас...

Близкоизточният лидер поясни, че Дамаск ще започне да предава информация за складовете си за химически оръжия един месец, след като се присъедини към Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com