Словакия забрани вноса на алкохол от Чехия

4720
Словакия забрани вноса на алкохол от Чехия

Словакия забрани алкохола от Чехия заради вълната от натравяния от контрабандно произведени спиртни напитки, които отнеха живота на 21 чехи и наложиха приемането в болница на четирима словаци, предаде БГНЕС.

"Като съседна страна, която внася една четвърт от произвеждания в Чехия алкохол, решихме да забраним вноса и продажбата на чешки алкохол. Тя влиза в сила от 17 ч днес (15 ч по Гринуич), съобщи министърът на земеделието Любомир Яхнатек пред журналисти. "Това е предпазна мярка, след като научихме, че вериги хранителни магазини планират голяма продажба на чешки алкохол за утре", допълни той.

До момента Словакия, чието население е 5,4 милиона души, не е регистрирала смъртни случаи от алкохола-менте. Четирима души бяха настанени в болница в неделя, след като изпили бутилка произведена в Чехия сливова ракия, поръчана в интернет, но състоянието им е добро. Словаците поръчали алкохола за парти за 50-годишен юбилей чрез интернет и го получили в пластмасови бутилки, съобщават местните медии.

Полша забрани от неделя продажбата на чешки алкохол с изключение на бирата и виното, след като пет смъртни случая бяха регистрирани в последните две седмици.

Редактор: Сияна Любомирова

Чехия забрани твърдия алкохол след отравянията

Министерството на здравеопазването на Чехия забрани от тази нощ продажбата на напитки с алкохолно съдържание над 20 обемни процента.Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com