Смърт и шок: Експлозии на Бостънския маратон

20372

Най-малко 2 души са загинали, а други 64 са ранени при три експлозии, които избухнаха преди финалната линия на Бостънския маратон, съобщиха от полицията.

Общо три експлозии са избухнали в Бостън, потвърдиха източници от полицията, цитирани от телевизия „Скай нюз”. Два от взривовете са избухнали близо до финала на Бостънския маратон. Трета експлозия е имало в библиотеката „Кенеди”, която се намира на около пет мили от мястото на другите два взрива.

Има заподозрян за съпричастност с взривовете. Заподозреният е бил ранен при експлозиите и настанен в болница под охрана на полицията. В същото време стана ясно, че полицията издирва бягащ човек със спортна раница, разпознат на камерите за видеонаблюдение.

ФБР смята трите експлозии в Бостън за терористични атаки, предаде телевизия „Фокс нюз”.

Ен би Си Нюз съобщава, че в града са намерени "няколко взривни устройства", позовавайки се на официални представители, които не назовава. Две от бомбите са били обезвредени, пише "Бостън Глоуб". Едната от неизбухналите бомби е открита в кошче за боклук.

Още намират невзривени снаряди край "Петолъчката"

Военнослужещите от Сухопътните войски продължават да намират невзриевени снаряди и да оказват помощ на населението от село Лозенец край...

Въведени са ограничения за полети над Бостън след експлозиите.


Президентът на САЩ Барак Обама , който бе незабавно информиран, нареди да се предприемат незабавно необходимите мерки. Той е в непрекъснат контакт с местните власти. Двете експлозии са избухнали с интервал от няколко секунди и са били много силни, сочат очевидци. На страницата на Бостънския маратон във "Фейсбук" също се съобщава, че двете експлозии са причинени от бомби, без да се цитират източници.

В същото време Google откри страница за издирване на изчезнали хора след взривовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com