Сноудън поиска убежище от Венецуела

6294
Сноудън поиска убежище от Венецуела

Венецуела получи искане за предоставяне на убежище от бившия консултант на ЦРУ Едуард Сноудън, съобщи президентът на страната Николас Мадуро, предаде БГНЕС.

Сноудън ще трябва да реши кога да вземе самолета, ако в крайна сметка иска да дойде тук", добави той. "Ние казахме на този младеж, ако си преследван от империализма, ела тук", добави Мадуро.

Властите на Венецуела сами предложиха на беглеца Едуард Сноудън убежище. Той се намира вече трета седмица в транзитната зона на московското летище "Шереметиево". САЩ го издирват с обвинения в шпионаж, след като той изнесе шокиращи информации за американска програма за следене на световните комуникации. Никарагуа и Боливия също изразиха готовност да дадат убежище на Сноудън.

Междувременно говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки заяви на брифинг, че предоставянето на убежище или документи от страна на която и да е било държава на бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън автоматически ще доведе до влошаване на отношенията й със САЩ. Тя посочи, че това се отнася и за Венецуела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com