Терци: САЩ няма да приложат военна сила след убийството на посланика

5207
Терци: САЩ няма да приложат военна сила след убийството на посланика

САЩ няма да употребят военна сила в Либия след нападението срещу американската дипломатическа мисия и убийството на американския посланик, предава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изказване на министъра на външните работи на Италия Джулио Терци.

„Към настоящия момент не виждам перспектива за никакви военни действия, с изключение на мерките за защита на дипломатическите представители, а също така и справедливото наказание на отговорните за това ужасно дело”, коментира Терци.

Два военни кораба на САЩ отплаваха към Либия

След като изпратиха 200 морски пехотинци в Либия, сега САЩ изпращат там и два военни кораба, съобщи Fox News, позовавайки се на инфо...

Обстоятелствата около смъртта на американския посланик в Либия Крис Стивънс все още остават неясни, заяви вчера официалният представител на Държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд, цитирана от РИА Новости.

Във вторник неизвестни лица обстрелваха с гранатомети сградата на консулството на САЩ в Бенгази. При нападението е бил убит 52-годишния Стивънс и още трима служители.

„В продължение на много часове ние можехме да открием американския посланик. Впоследствие някои либийски източници ни информираха, че доколкото им е известно, той е бил отведен в болница в Бенгази. По тази причина ние не разполагаме с еднозначна информация кога е загинал и какви са били точните причини за смъртта”, пояснява Нуланд.

Редактор: Яна Баярова

Либия арестувала редица заподозрени за атаката в Бенгази

Либия извърши редица арести във връзка с нападението над американското консулство в Бенгази, при което загина посланикът на САЩ и три...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com