Уго Чавес се бори за живота си

4237
Уго Чавес се бори за живота си

Президентът на Венецуела Уго Чавес се бори за живота си, заявил пред една от националните телевизии неговият заместник Николас Мадуро. "Нашият командир е болен, защото отдаде живота си за тези, които не притежаваха нищо", казал още вицепрезидентът, предаде Би Би Си.

Първото официално съобщение, че Чавес е болен и се лекува от рак, се появи през юни 2011 г. Той не е виждан на публично място, откакто замина през декември миналата година за поредния кръг от лечение в Куба. Според непотвърдена информация управляващият от 14 г. Венецуела Чавес има рак в областта на таза. След поредната операция има тежка инфекция на дихателните пътища, поради което диша с трахеотомна тръба.

В Каракас Мадуро, на когото се гледа като на приемник на Чавес каза още, че президентът "не се грижел за здравето си, защото отдал тялото и душата си на народа". "Той се бори за живота си, за своето здраве, и ние сме с него в тази му битка", подчертал вицепрезидентът.

Чавес е в състояние на мозъчна смърт още от 30 декември 2012 г., заяви по колумбийската телевизия NTN24 бившият посланик на Панама в Организацията на американските държави Гилермо Кочес. Според него венецуелският президент бил върнат в Каракас от Хавана, тъй като властите в Куба не искали да спрат апарата за командно дишане на Чавес. Това било направено преди 4 дни в Каракас, продължава Кочес, цитиран от РИА Новости. Според думите му всеки момент можело да бъде обявено провеждането на предсрочни президентски избори. "Ако властите в Каракас искат да ме опровергаят, нека просто да покажат Чавес", отсякъл Кочес. Представители на външното министерство в Каракас, естествено, отрекоха твърденията му и казаха, че за здравето на президента се полагат всички грижи.

 

Чавес бил мъртъв от два месеца?

Бившият представител на Организацията на американските държави Хилермо Кочес заяви, че разполага с поверителна информация, че още преди...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com