Унгария призова за координирани действия с Русия за Сирия

5166
Унгария призова за координирани действия с Русия за Сирия
Снимка: Getty Images

Унгария призовава коалицията срещу терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) към координация с Русия за ефективно разрешаване на кризата в Сирия. Това обяви от трибуната на Общото събрание на ООН унгарският външен министър Петер Сийярто, предаде "Риа Новости".

"Ние трябва да стабилизираме положението в Близкия изток и Северна Африка. При това най-важното е да създадем мир в Сирия. Очевидно е, че ако не постигнем успех в постигането на мир в Сирия, имиграционният натиск върху Европа няма да отслабне“. 

САЩ съобщили, че в зоната на руски удари в Сирия "няма никой друг освен терористи"

Американската страна уведоми руското Министерство на отбраната, че в зоната на действие на руската авиация в Сирия "няма никой друг осв...

Според него максималната политическа ангажираност е „единственият успешен вариант за разрешаване на конфликта в Сирия посредством преговори. И тук ние отново стигаме до спорен момент. По-нататъшен прогрес и разрешаване на кризата в Сирия няма да им без договореност за сътрудничество между трансатлантическия съюз и Русия“, изтъкна в речта си Петер Сийярто. По думите му причини за бежанската криза са погрешните политически решения, влиянието на ИД и промените в климата. 

"Една от причините са серията лоши решения в международната политика, при това не само в Европа. Друга причина са ИД, която държи определена територия и, често казано, досега сме постигнали твърде скромен резултат в борбата с нея“. 

Той добави, че световната общност трябва да положат усилия спрямо климатичните промени. "Глобалното затопляне води до повишаване на морското равнище, недостиг на храна и като резултат нови имиграционни вълни“, изтъкна ръководителят на унгарската дипломация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа