В Турция се установява примирие

12981
В Турция се установява примирие

Управляващите в Турция започнаха да отстъпват пред исканията на протестиращите след като беше решено строителството в парк "Гези" да бъде спряно, докато съдът не вземе решение по въпроса. След съдебното решение пък се готви местен референдум, който да даде окончателна яснота по казуса.

Новината дойде два дни след като турският премиер Ердоган заяви, че търпението на правителството има граници и постави ултиматум пред протестиращите да опразнят площада и парка. Ердоган се срещна с представители на протестиращите и с изявени творци, като срещата продължи почти цялата нощ.

Министерски съвет се барикадира, за да се предпази от народния гняв

Властта се подготвя за предстоящите довечера протести. Полицаи трескаво подреждат заграждения пред Министерски съвет, с които да предот...

Валията на Истанбул изяви надежди демонстрантите да се приберат до неделя. В столицата Анкара обаче протестиращите отказват да се изнесат от градския парк въпреки набезите на полицията.

„Ние сме тук и ще продължим да стоим тук. Имаме определени искания, имаме и приятели, които все още са в ареста. Преговорите с министър-председателя са безсмислени. Ще останем докрай, та дори и ако трябва да умрем,” заяви един от протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com