Великобритания смята епидемията от ебола за заплаха

35324
Великобритания смята епидемията от ебола за заплаха
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че вирусът Ебола, който върлува в Западна Африка, представлява заплаха за родината му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Досега нито един британец в чужбина не е заразен с вируса Ебола и сме сигурни, че няма случаи на подобно заразяване във Великобритания - отбеляза Хамънд. - Вирусът Ебола все пак е заплаха, която търси своя отговор. Ще проучим мерките, които трябва да се вземат във Великобритания и в дипломатическите ни представителства в чужбина, за да се справим с тази заплаха."

ЕС дава на Африка 2 млн. евро за борба с еболата

Европейският съюз прие решение да отдели 2 милиона евро за държавите от Африка за борба с епидемията на ебола, предаде ИТАР-ТАСС, Към ...

Той се изказа преди предстояща среща на министерско равнище във Великобритания.

Британските обществени здравни служби от своя страна информираха за симптомите на заболяването граничните власти и персонала на летищата.

"Вирусът Ебола представлява заплаха, тъй като днешният свят е взаимосвързан - поясни научният съветник в британското правителство Марк Уолпорт пред в. "Дейли телеграф". - Инфекциозните болести са голямо предизвикателство за целия свят. Трябва да мислим за рисковете и как да се справим с тях по подходящ начин."

Британските лекари пък бяха предупредени, че симптомите на болестта могат да бъдат открити след 20-дневен инкубационен период.

Либерия под карантина заради еболата

Повечето гранично-пропускателни пунктове в Либерия са затворени заради случаите на ебола в страната. На малкото останали отворени КПП-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа