Венизелос: Отказът на Гърция от еврото ще е самоубийство за еврозоната

5569
Венизелос: Отказът на Гърция от еврото ще е самоубийство за еврозоната

Коалиционното правителство на Гърция предупреди, че евентуалното излизане на Гърция от еврозоната би означавало "самоубийство за еврозоната." Това заяви лидерът на Социалистическата партия Евангелос Венизелос по време срещата с тройката международни кредитори, които са в Атина на проверка на състояние са публичните финанси на Гърция, предаде КРОСС.

Те трябва да решат дали на страната да се отпускат още спасителни кредити. От своя, страна гръцките партии трябва да довършат работата си по предложенията за намаляването на правителствените разходи през следващите две години с 11,5 милиарда евро.

МВФ: Разговорите с Гърция ще продължат до септември

Разговорите, които в момента Гърция води със своите международни кредитори за изпълнението на исканите реформи от Атина, вероятно ще ...

Същевременно, председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу, който е на първото си посещение в Атина, заяви, че Гърция ще запази пълната подкрепа на Европейската комисия и еврозоната, докато продължава да изпълнява ангажиментите си за финансова консолидация.

Това е първата визита на Барозу след началото на бюджетната криза в страната през декември 2009 г. Самата визита беше оценена от Самарас като „признание от страна на Европа на ежедневните усилия, които полага народът на Гърция", коментира „ИТАР-ТАСС.

Председателят на ЕК отбеляза, че Гърция е част от европейското семейство и ще се направи всичко, за да се запази тази ситуация. В същото време той подчерта важността за понататъшното изпълнение на програмата за съкращение на бюджетния дефицит и оздравяването на системата на държавните разходи.

Редактор: Ая Косарова

Венизелос: Гърция няма да бъде пожертвана като Ифигения

Бившият гръцки финансов министър и лидер на социалистическата партия ПАСОК Евангелос Венизелос заклейми днес партньорите на неговата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com