Вероятно е имало още два опита за убийство над Александър Литвиненко

23994
Вероятно е имало още два опита за убийство над Александър Литвиненко

По всяка вероятност е имало два други опита за убийството на бившият руски шпионин Александър Литвиненко преди той да почине от натравяне с радиация през 2006 г. Повече информация по въпроса липсва.

Днес започва публичното разследване за смъртта на бившия служител на КГБ в Лондон, който преди да умре работеше за британското разузнаване, информира BBC.

Великобритания подновява разследването за смъртта на Литвиненко

Британската министърка на вътрешните работи Тереза Мей съобщи, че Лондон ще се заеме с ново публично разследване за смъртта на руския...

Според неговата вдовица Марина Литвиненко разследването ще даде на хората "шанс да разберат" кой е убил съпруга й. Тя каза също, че до последно съпругът й е обвинявал Кремъл за своята смърт, но по-късно руската държава отхвърли каквото и да е било участие.

Освен бивш служител на КГБ, който работи в МИ-6, Литвиненко беше и отявлен критик на властта в Русия. Според адвоката на Марина убийството на съпруга й е "акт на държавно спонсориран ядрен тероризъм по улиците на Лондон", пише БГНЕС.

Смъртта на бившия шпионин, който получи британско гражданство след пристигането си във Великобритания, влоши отношенията между Москва и Лондон като редица дипломати бяха експулсирани и от двете посолства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа