Всеки трети германец иска оставка на Ангела Меркел

4460
Всеки трети германец иска оставка на Ангела Меркел
Снимка: Gettyimages

Един от трима германци иска оставката на канцлерката Ангела Меркел, показват резултатите от проведена анкета на списание „Фокус”, съобщава ДПА.

Повече от половината – 52% от анкетираните - са против оставката на Меркел, 15% не са отговорили на въпроса, посочва БГНЕС.

Голямото завръщане на Ангела Меркел

Лятната пресконференция, която канцлерът на ФРГ дава всяка година, е добър индикатор за това коя тема ще осигури работа на Берлин за дъ...

Разбивката по партии дава следните резултати. Най-много желаещи Меркел да се оттегли има сред симпатизантите на новата дясна партия „Алтернатива за Германия" – 86%, следвани от либералите от Партията на свободните демократи – 39% и левите – 38 на сто.

Най-малко противници канцлерката има сред поддръжниците на управляващата дясна коалиция ХДС/ХСС – 14%. При коалиционните партньори от ГСДП те са 30%, а при „Зелените“ - 20%.

Анкетата е проведена в периода между 9 и 12 октомври.

Междувременно стана ясно, че Германия обмисля създаването на "транзитните зони" по границите си, където мигрантите да пребивават, докато молбите им за убежище бъдат разгледани.

Ангела Меркел се готви за четвърти мандат

Канцлерът на Германия Ангела Меркел възнамерява да се кандидатира за четвърти мандат, съобщава "Шпигел", позовавайки се на свои източн...

Канцлерът Ангела Меркел обясни, че предложението ще работи само в някои случаи, и "няма да помогне на хиляди и хиляди бежанци".

Нейните социалдемократични коалиционни партньори се противопоставят на идеята.

 Хиляди протестиращи в антиимигрантското движение Пегида организираха голям митинг в Дрезден. Около 9000 присъстваха на митинга в източната германския град. Движението включва много антиислямски и крайнодесни активисти. Съоснователят на „Пегида” Лутц Бахман беше обвинен в подбуждане на расова омраза, след като нарече търсещите убежище „боклуци” и „животни” в социалната мрежа.

Междувременно Германия обяви, че ще удължи временния граничен контрол до края на октомври, като специално внимание ще се обръща на границата с Австрия, съобщиха от вътрешното министерство.

Комитетът на Бундестага възнамерява да съди правителството на Ангела Меркел

Комитетът на Бундестага, контролиращ дейността на немското разузнаване, възнамерява да съди правителството на Ангела Меркел. Искът е св...

 Според шенгенското законодателство на 26 европейски страни, членовете могат временно да възстановят граничния контрол с други държави-членки при заплаха за сигурността или извънредни обстоятелства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа